2015


CASTRO, M.A.; BALTAR, V.T., SELEM, S.S.A.C.; MARCHIONI,D.M.L.; FISBERG, R.M. Empirically derived dietary patterns: interpretability and construct validity according to different factor rotation methods. Cad Saúde Pública, v.31, n.2, p.298-310, 2015. doi:10.1590/0102-311X00070814 
CASTRO, M.A.; BALTAR, V.T.; MARCHIONI, D.M.L.; FISBERG, R.M. Sex differences in serum leptin and its relation to markers of cardiometabolic risk in middle-aged adults: Evidence from a population-based study. Nutrition, v. 31, p. 491-497, 2015. doi:10.1016/j.nut.2014.09.007 
CARVALHO, AM; MIRANDA, AM; SANTOS, FA; LOUREIRO, APM; FISBERG, RM; MARCHIONI, DML. High intake of heterocyclic amines from meat is associated with oxidative stress. Br J Nutr, v.113, issue 8, p.1301-1307, 2015. doi:10.1017/S0007114515000628
CARVALHO, A.M.; MARTINS, J.G.; NEGRÃO, C.; SELEM, S.S.C.; ANDRADE, S.C.; VIEIRA, V.L.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.L. Dia Sem Carne: Relato de um Projeto de Extensão. Revista de Cultura e Extensão USP, v. 14, p. 73-81, 2015.
DE OLIVEIRA SANTOS, R.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.L. Dietary patterns for meals of Brazilian adults. British Journal of Nutrition, v. 114, n. 05, p. 822-828, 2015.
FREITAS, C.F.C.; PERALTA, A.M.; CARVALHO, A.M.; CARIOCA, A.A.F.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.L. Qualidade da dieta entre consumidores e não consumidores de carnes vermelhas e processadas: estudo ISA-Capital. Rev. Nutr.,  Campinas ,  v. 28, n. 6, p. 681-689,  2015. 
LOPES, M.P.; GIUDICI, K.V.; MARCHIONI, D.M.L; FISBERG, R.M.; MARTINI, L.A. Relationships between n-3 polyunsaturated fatty acid intake, serum 25 hydroxyvitamin D, food consumption, and nutritional status among adolescents. Nutr Res, v.35, n.8, p.681-688, 2015. doi:10.1016/j.nutres.2015.05.018
LOPES, R.V.C; CASTRO, M.A.; BALTAR, V.T.; MARCHIONI, D.M.L.; FISBERG, R.M. Betaine and choline intakes are related to total plasma homocysteine: health survey of São Paulo, Brazil. Int J Cardiovasc Sci, v.28, n.1, p.61-69, 2015. doi:10.5935/2359-4802.20150009 
MARCHIONI, D.M.L.; GORGULHO, B.M.; VERLY-JR, E.; FISBERG, R.M. Prevalência de omissão do café da manhã e seus fatores associados em adolescentes de São Paulo: estudo ISA-Capital. Nutrire, v.40, n.1, p.10-20, 2015. doi:10.4322/2316-7874.032414
MENDES, A.; PREVIDELLI, A.N.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.L. O índice de qualidade da dieta avalia parcialmente a adequação de energia fornecia por macronutrientes da dieta. Rev. Nutr., v.28, p.341-348, 2015. doi:10.1590/1415-52732015000400001
NORDE, M.M.; OKI, E.; CASTRO, I.A.; SOUZA, J.M.P.; DAMASCENO, N.R.T; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.L.; ROGERO, M.M. Influence of adiponectin gene variants at plasma fatty acid and systemic inflammation state association - cross-sectional population-based study, São Paulo, Brazil. Mol Nutr Food Res, 2015. doi:10.1002/mnfr.201500527 
POSSA, G.; DE CASTRO, M.A.; MARCHIONI, D.M.; FISBERG, R.M.; FISBERG, M. Probability and amounts of yougurt intake are differently affected by sociodemographic, economic, and lifestyle factors in adults and the elderly-results from a population-based study. Nut Res, v.35, n.8, p.700-706, 2015. doi:10.1016/j.nutres.2015.05.020
RODRIGUES-MOTTA, M.; GALVIS SOTO, D.M.; LACHOS, V.H.; VILCA, F.; BALTAR, V.T.; JÚNIOR, E.V.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M. A mixed-effect model for positive responses augmented by zeros. Stat Med, v.34, issue 10, p.1761-1778, 2015. doi:10.1002/sim.6450
SANTOS, R.O.; FISBERG, R.M.; MARCHIONI, D.M.; BALTAR, V.T. Dietary patterns for meals of Brazilian adults. Br J Nutr, v.114, issue 5, p.822-828, 2015. doi:10.1017/S0007114515002445